Đul Bašta

Agencija „Activa” sarađuje sa arhitetom Ðukić Goranom skoro celu deceniju. Ðule je osmislio i izgradio mnogo stanova i lokala u Mladenovcu, a mi smo za njih  pronašli kupce. Obzirom da su objekti gradeni legalno i veoma kvalitetno, ne samo da nikada nismo imali tehničkih problema prilikom prodaje, već smo odlično sarađivali i vremenom unapaređivali odnose.

Ðukićevo osnovno zanimanje je osmišljavanje i oblikovanje zgrada, a obzirom da je vlasnik i osnivač Arhitektonsko-građevinske radionice „Atelje Ðukić”, on ideje sa papira, tj. iz računara, sprovodi u delo. Ima karakterističan i prepoznatljiv stil gradnje, tako da se relativno lako na nekom objektu može prepoznati njegov lični pečat.

Samo u Mladenovcu je izgrado desetak stambenih i stambeno-poslovnih zgrada. Pored objekata za kolektivno stanovanje, isprojektovao je veliki broj privatnih kuća različitih stilova, vikendica,  radionica. Pored Mladenovca, gradi i projektuje i u drugim gradovima u Srbiji.
Za Mladenovac je od posebnog značaja stambeno naselje „Ðul  Bašta” koje se sastoji od sedam zgrada sa po 25 stambenih jedinica. Ideja za naselje je, naravno, najpre zaživela u Ðuletovoj mašti, da bi potom svake godine, nicala po jedna zgrada. Stanari su se redom useljavali i polako udahnjivali život naselju. Stare komšije su sa radošcu dočekivale nove. Deca su dobijala nove drugare za igru i za deljenje malih i velikih tajni. U naselju žive pretežno mladi parovi, a od 2005-te godine, kada je izgrađena prva zgrada, rođeno je tridesetak mališana, za koje je napravljen i mini park za izgru. Važno je istaći da stanari imaju dovoljno mesta za parking, kao i dovoljno ozelenjenih površina.

Pored toga što je odličan arhitekta i neimar, Ðule se nekada ozbiljno bavio muzikom. Njegova rok grupa Vatrostalno staklo, bila je aktivna u periodu od 1978. do 1986. godine, a on je svirao gitaru, pevao i pisao tekstove. Grupa je pored redovnih nastupa u mladenovackom Domu omladine, nastupala i na strani (na zajecarskoj gitarijadi, u KST-u). Jedna numera je čak sedam nedelja bila hit “202”-ke.