Лековита Селтерс вода из Младеновца

Један од најбољих разлога зашто би неко пожелео да живи у Младеновцу је Селтерс бања, позната по изузетно лековитој води. Пронађена је пре више од сто година, 1898, кад је Мијаило Живојиновић, бунарџија из Кораћице, копао бунаре баш на месту где се сада налази модеран рехабилитацони центар.

Лековитост воде утврђена је брзо после откривања извора, а већ 1900. флаширана вода Селтерс нашла се на столовима и у апотекама широм Европе, као лек. У Бриселу 1906. и Лондону 1907. године добила је златна одличја за квалитет. Први власник Селтерса била је породица Станкић која га је продала породици Наума Атанасијевића, од којих старији младеновчани памте доктора Ставру по многим добрима које је чинио својим суграђанима. Његов брат Наум саградио је први хотел и купатило.

Младеновачка Селтерс вода је набогатија минералима  јер у 6,5 грама минерала на литар воде, садржи највише натријума, калијума, калцијума, хидрокарбоната, литијума, магнезијума, јода и олигоелемената. Такав састав је готово истоветан са саставом крвне плазме па зато воду из младеновачког Селтерса називају и праводом-са извора живота. Лековита је и кад се пије, инхалира или као купка. Помаже у лечењу болести дисајних органа, јетре, желуца, жучи, неких болести срца и крвних судова, реуме и код коштаних и мишићних траума и болести. Све у свему, сасвим довољан разлог да размислите о живљењу у Младеновцу, а ако вам је потребан стан, кућа или нека друга некретнина-агенција Актива је ту!