Zašto kupiti stan u Mladenovcu?

Mladenovac je jedna od 17 beogradskih opština. Na području opštine Mladenovac živi oko 56.400 stanovnika, od čega u samom Mladenovcu živi preko 22.000 građana. Grad ima povoljan geografski položaj jer se nalazi na glavnim saobraćajnim pravcima Srbije, a odlično je povezan sa okolnim gradovima i Beogradom od kojeg je udaljen 54 km (autoputem Beograd-Niš).

Grad Mladenovac

Veliki broj mladenovčana radi u Beogradu, gde putuju veoma dobro organizovanim prevozom. Takođe, mnogo srednjoškolaca i studenata svakoga dana gradskim prevozom odlazi u Beograd do škole. Autobusom se relacija do “Franša” pređe za oko 50 minuta. Zato ne čudi činjenica da sve veći broj beograđana prodaje svoje stanove i dolazi u Mladenovac, i tu ostaje da živi. Imajući u vidu da je ovde cena kvadrata skoro duplo manja nego u Beogradu, za prodati stan u Beogradu, u Mladenovcu se može kupiti isti ili veći stan, a sa preostalim novcem se može poboljšati kvalitet života ili već rešiti neko drugo životno pitanje.

Na petnaestak kilometara od Mladenovca, nalazi se Kosmaj, omiljeno izletište mladenovčana, sopoćana, beograđana. Mnogi beograđani imaju vikendice na Kosmaju, gde nalaze neohodan mir nakon ‚‚haotične” radne nedelje u glavnom gradu. Kosmaj je prava oaza mira. Veliki broj obeleženih pešačkih staza pruža mogućnost ljubiteljima prirode, da provedu ceo dan na čistom vazduhu. Postoji mogućnost da se iznajmi prostor na kraći ili duži period, za veći ili manji broj ljudi, i bar na par dana izađe iz svakodnevne gradske vreve.

Markovačko jezero je udaljeno od Mladenovca samo osam kilometara. Pruža mogućnost kupanja i sunčanja na dve  plaže, koje bi, istini za volju, mogle bolje da se srede. Jezero je omiljeno mesto mnogih strasnih, rekreativnih pecaroša.

Što se snabdevenosti robom široke potrošnje tiče, ono što je u Beogradu potpuno nemoguće, u Mladenovcu je realno. Naime, market ‚‚DIS” koji lociran je u naselju ‚‚Dedinje“, dva „MINIMAXIJA”  u centru grada i jedan u naselju „25 Maj”,  „IDEA” i „RODA” koji su svoje mesto našli u naselju „Petar Drapšin“, smešteni su u krugu prečnika 2 kilometra, tako da se svi mogu obići u relativno kratkom roku. Dobro snabevena zelena pijaca nalazi se u strogom centru grada, na kojoj se može kupiti roba direrektno od poljoprivrednih proizvođača iz mnogobrojnih okolnih mladenovačih sela.

Mladenovac ima sportski centar koji pored ostalog,  ima i zatvorene bazene-veliki i mali. S punim pravom se može reći da je Mladenovac rasadnih uspešnih sportista koji potiču iz različitih sprotova: karatea, košarke, odbojke, atletike…

Naši stariji sugrađani imaju mogućnost da organizovano provode vreme u dva dnevna centra koji se nalaze na „Bulevaru” i u na „Drapšinu”. Mladenovački penzioneri su veoma aktivni, i često imaju organizovane sedeljke i druženja uz živu muziku, kao i izlete ka najrazličitijim destinacijama.

Ukoliko neko želi da postane naš sugrađanin i razmišlja o tome da se doseli u naš kraj, a nema rešeno stambeno pitanje, ima na raspolaganju veliki broj nekretnina – stanova u novogradnji, kuća, stanova, seoskih domaćinstava. Cene su različite, u zavisnosti od lokacije nekretnine, stanja, okruženja, stepena sređenosti, infrastrukture, i uglavnom su podložne dogovoru. Ponuda je zaista široka. I naravno, predlažem da svako ko se dvoumi, pre donošenja konačne odluke, dođe do Mladenovca, obiđe značajna mesta, udahne malo našeg vazduha, prošeta ulicama, upozna mladenovačka naselja…